Ajax neemt in tweede helft afstand van ADO Den Haag

Een matige eerste helft werd gevolgd door een prima tweede bedrijf van Ajax. Het was voldoende voor een 3-0 overwinning op ADO Den Haag.

Ajax-coach Martin Jol koos voor een viermansmiddenveld. Met de herstelde Eyong Enoh en Demy de Zeeuw in een meer defensieve rol en Kennedy Bakircioglu en Ismail Aissati met meer aanvallende intenties. Raymond Atteveld, trainer van ADO hield Ricky van den Bergh op de bank.

De Amsterdammers speelden de eerste helft in een te laag tempo om de bezoekers te verontrusten. De gasten leken zelfs op voorsprong te komen, maar Bogdan Milic ontving de bal terwijl hij nipt buitenspel stond. Bij Ajax was Luis Suarez zoals altijd gevaarlijk, maar de aanvoerder dreef zijn acties nog wel eens te ver door.

Dat gebeurde ook in de 25ste minuut toen de Haagse defensie een dribbel van Suarez stopte. Via de kluts belandde de bal bij De Zeeuw die hard en doeltreffend uithaalde. Na de hervatting was de eerste mogelijkheid voor ADO. Karim Soltani raakte echter het zijnet.

Zoals te doen gebruikelijk bij Ajax nam Suarez het initiatief om meer druk te ontwikkelen, gesteund in zijn rug door de sterke De Zeeuw. Het leidde tot een groot aantal kansen voor de thuisploeg, maar het duurde tot de 71ste minuut voordat de 2-0 valt. Suarez werd diep gestuurd door De Zeeuw. De Uruguayaan behield het overzicht en bediende de meegelopen invaller Marko Pantelic die eenvoudig zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst maakte.

In de slotfase waren twee andere invallers verantwoordelijk voor de 3-0 uitslag. Dennis Rommedahl haalde de achterlijn en vond Siem de Jong die diagonaal de bal binnen volleerde. Ajax blijft in het spoor van PSV en FC Twente.