'Ajax moet vriendenploeg met karakter natuurlijk oprollen'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer weet dat zijn ploeg het dinsdag in de derde ronde van de KNVB-beker aan zijn stand verplicht is om een grote uitslag neer te zetten tegen Urk. Hij gunt aanvaller Queensy Menig bovendien zijn basisdebuut.

'Ajax moet vriendenploeg met karakter natuurlijk oprollen'

'Onze scout Tonnie Bruins Slot is naar Urk geweest', geeft De Boer aan dat Ajax het duel niet lichtzinnig opvat. 'Een hecht team, met allemaal Urkers. Het is een vriendenploeg, een ploeg met karakter. We hebben wat videobeelden van ze bekeken die we ook aan de spelers gaan laten zien. Urk heeft een erg mooie website waar filmpjes van hun wedstrijden op te zien zijn. Maar natuurlijk moeten we Urk gewoon oprollen', sluit hij af.

De Boer verklapte tevens dat Ricardo Kishna, tegen Go Ahead Eagles dit weekend nog buiten de wedstrijdselectie gelaten, zal starten. 'Als de reactie op zijn knie na de training goed is', houdt hij evenwel een slag om de arm. De Boer gaf eveneens de rest van zijn voorhoede prijs. 'Queens Menig en Arek Milik gaan ook starten.' Het betekent voor Menig, een negentienjarige aanvaller, zijn basisdebuut in Ajax 1. Daarnaast mag spits Richairo Zivkovic, die deze zomer overkwam van FC Groningen, hopen op zijn eerste optreden: hij reist mee naar Urk.

Daar staat tegenover dat De Boer een aantal spelers vrijaf geeft. 'Spelers die heel veel gespeeld hebben bij Ajax en ook in de interlandperiode actief waren, krijgen twee dagen vrij. Lucas Andersen, Niklas Moisander, Kolbeinn Sigthórsson zijn er bijvoorbeeld niet bij', somt hij op. Daarnaast krijgt ook Jairo Riedewald rust, Riechedly Bazoer en doelman Norbert Alblas gaan wél mee. Dat laatste betekent dat doelman Jasper Cillessen (die in de beker moet wijken voor Diederik Boer) ook rust krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.