Ajax moet nog even wachten op titel

Ajax won zoals verwacht van FC Den Bosch (2-0) en PSV maakte geen fout tegen Sparta (3-0). De champagne moet dan ook nog even in de koelkast. Man of the Match Nikos Machlas mocht wel alvast nippen aan de feestdrank.

Ajax moet nog even wachten op titel

Ajax kreeg de start die het zo graag wilde. Al na drie minuten zette Nikos Machlas de koploper van de KPN Eredivisie op voorsprong. Op aangeven van Ahmed Hossam en via de voet van verdediger Geoffrey Meye tikte de Griek bij de eerste paal binnen: 1-0.

Na de goede start kreeg Ajax twee tegenslagen te verwerken. Eerst liep Jan van Halst een flinke hoofdwond op toen hij in botsing kwam met de schoen van Fabian De Freitas. Met een zwachtel om het hoofd ging Van Halst echter gewoon door. Hossam kon niet verder nadat hij geblesseerd raakte aan zijn knie. De Egyptenaar liet zich na ruim een half uur vervangen door Zlatan Ibrahimovic.

De Amsterdammers kregen nog wel een paar kansjes maar overtuigden verder niet echt. Den Bosch kwam pas na rust voor het eerst in de buurt van het Ajax-doel. Bart Van Den Eede kopte over. De angst voor de befaamde Bossche counter bleef daardoor aanwezig.

Machlas maakte een einde aan die angst. De nummer negen had even voor de 2-0 al een goede mogelijkheid onbenut gelaten. Oog in oog met Kris Mampaey produceerde hij een slap lobje. Even later maakte de Griek zijn fout goed door knap raak te koppen uit een voorzet van invaller Wamberto.

Het meest enerverende moment daarna was de publiekswissel voor Fred Grim. De doelman vierde onder luid applaus zijn afscheid van het eigen publiek. Volgende week mag Grim voor de bekroning zorgen door de nul te houden. Want aan een punt heeft Ajax voldoende om het landskampioenschap binnen te halen.

Den Bosch moet op de laatste speeldag nog hopen op een klein wonder. Alleen als de Brabanders zelf thuis winnen van AZ én als De Graafschap of FC Groningen verliest, kan Den Bosch de nacompetitie nog ontlopen.

Bekijk hier al onze video's