Ajax moet in Glasgow vrezen voor recordjager Griffiths

Reacties

Wil Ajax kans behouden op de knock-outfase van de Europa League, dan moet het donderdag het voorlaatste groepsduel bij Celtic winnen. In Glasgow dienen de Amsterdammers vooral rekening te houden met Leigh Griffiths, de 25-jarige spits die op Celtic Park hard op weg is zich in de recordboeken te schieten.

Ajax moet in Glasgow vrezen voor recordjager Griffiths

'Het team dat we nu treffen, zal anders zijn dan toen in Amsterdam', refereerde Griffiths op het persmoment in aanloop naar het duel in Glasgow aan het heenduel in De Arena (2-2). 'Maar wij hebben spelers die de zwakheden van deze ploeg bloot kunnen leggen. Allebei de ploegen moeten dit duel winnen om nog serieus kans te blijven maken op een plek in de knock-outfase, dus ik verwacht een lastig duel.'

Zes jaar geleden nam toenmalig tweededivisionist Dundee FC Griffiths voor slechts 125 duizend pond over van Livingston. Destijds was niet te voorzien dat hij zich zou ontpoppen tot regelrechte doelpuntenmachine. Dit seizoen staat de teller na 25 duels in officieel verband op achttien. Daarmee is de aanvaller hard op weg om als eerste Celtic-speler sinds Henrik Larsson in één seizoen de barrière van dertig goals te doorbreken.

Griffiths is de levensverzekering van de geplaagde Celtic-manager Ronny Deila, die ondanks de soevereine koppositie in de Schotse Premier League onder vuur ligt. Met pas twee punten presteert de grootmacht in de groepsfase van de Europa League nóg slechter dan Ajax. In zijn eerste vijftig officiële duels voor Celtic scoorde Griffiths 39 keer, een totaal dat zelfs hoger ligt dan waartoe de clubiconen Gary Hooper (28 goals), Scott McDonald (25) en Larsson (20) ooit in staat waren. Daarmee heeft de 46-voudige Schotse kampioen eindelijk een einde gemaakt aan de problemen in de voorhoede.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.