Ajax moet het zonder Galásek stellen

Ajax zal het voorlopig zonder aanvoerder Tomás Galásek moeten zien te redden. De Tsjech liep maandag tijdens de training een knieblessure op en moet zeker zes weken toekijken. Galásek mist daardoor de twee kwalificatieduels voor de Champions League en de start van de KPN Eredivisie.

Ajax moet het zonder Galásek stellen

De blessure van de middenvelder kan niet op een slechter moment komen voor trainer Co Adriaanse. Zijn jonge ploeg moet over ruim een week aantreden tegen Celtic met als inzet een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League. De ervaring en het tactisch inzicht van Galásek lijken daarin onmisbaar. Eerder viel verdediger Tim de Cler al af vanwege een breuk in zijn onderkaak.

In de aanloop naar de wedstrijden tegen Celtic toonde Ajax tijdens het Amsterdam Tournament twee gezichten. Tegen AC Milan oogde Ajax wankel en tactisch zwak. In het duel met Liverpool maakte de jonge ploeg daarentegen indruk met gretig spel en fysieke kracht. Adriaanse heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Galásek een belangrijke rol speelt in het spelconcept van Ajax. Het is nu aan de trainer een passende oplossing te vinden.

Bekijk hier al onze video's