Ajax mist topscorer Milik tegen Excelsior

Reacties

Het thuisduel met Excelsior (zondag 14.30 uur) komt nog te vroeg voor Arek Milik. De Ajax-spits heeft last van een hamstringblessure.

Ajax mist topscorer Milik tegen Excelsior

Deze kwetsuur dwong Milik vorige week in de topper tegen PSV (3-1 winst) in de 57ste minuut plaats te maken. Onderzoek wees maandag uit dat de blessure meevalt, maar de wedstrijd tegen Excelsior is niet haalbaar voor de clubtopscorer van de Amsterdammers.

Trainer Frank de Boer bevestigde vrijdag in zijn perspraatje de afwezigheid van Milik. 'Hij gaat Excelsior niet redden.' Voor het Europa League-duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk op 12 maart is hij nog een vraagteken. 'De blessure is niet zo ernstig dat hij dat zeker niet gaat halen', sprak De Boer.

Behalve Milik mist Ajax tegen Excelsior Niki Zimling, Viktor Fischer en Kolbeinn Sigthórsson, die al lange tijd afwezig zijn. De IJslandse spits maakt flinke stappen in zijn herstel. 'Hij is zo goed als terug. Maandag kan Sigthórsson waarschijnlijk weer zijn eerste minuten gaan maken bij Jong Ajax.' De beloften van de Amsterdammers nemen het dan op tegen Almere City FC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.