Ajax mist goudhaantje Dolberg tegen Excelsior

Reacties

Ajax kan zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Excelsior (14.30 uur) geen beroep doen op Kasper Dolberg. De spits ontbreekt door een blessure in de wedstrijdselectie.

Ajax mist goudhaantje Dolberg tegen Excelsior

Dolberg heeft last van een kneuzing in zijn liesstreek, meldt Ajax. De spits heeft de blessure midweeks opgelopen in de Europa League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen (2-0). De Amsterdammers hadden aanvankelijk goede hoop dat de Deense international op tijd fit zou zijn voor het duel met Excelsior, maar zondag bleek dat niet het geval te zijn.

Trainer Peter Bosz kiest voor Bertrand Traoré als vervanger van Dolberg in de punt van de aanval. De positie van de huurling van Chelsea op de rechterflank wordt ingenomen door Justin Kluivert, die de voorkeur krijgt boven Mateo Cassierra en David Neres. Oranje-klanten Joël Veltman en Nick Viergever zitten vanwege fysieke klachten op de bank, waardoor Kenny Tete en Matthijs de Ligt spelen. Ook zij werden opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal.

De negentienjarige Dolberg was de afgelopen weken op dreef voor Ajax. Zo scoorde hij in beide Europa League-duels met FC Kopenhagen en in de laatste vier competitiewedstrijden haalde de talentvolle goalgetter drie keer met succes de trekker over. In totaal was Dolberg dit seizoen goed voor dertien doelpunten in 25 Eredivisie-wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.