Ajax meldt zich weer bij AZ voor verdediger Moisander

Ajax heeft zich opnieuw gemeld voor AZ-verdediger Niklas Moisander (26). Dat bevestigde AZ-coach Gertjan Verbeek na de 3-1 overwinning van zondagmiddag op Heracles Almelo.

Ajax meldt zich weer bij AZ voor verdediger Moisander

De Amsterdammers zijn nog altijd op zoek naar een vervanger voor de Belg Jan Vertonghen. De voormalige Ajax-captain verkaste naar Tottenham Hotspur. Eerder haakte Ajax nog af omdat AZ een bedrag rond de zes miljoen euro vroeg voor de aanvoerder van de Alkmaarders. Nu wil Ajax opnieuw praten over wat er mogelijk is.

'De deur staat voor Moisander inderdaad nog op een kier', beaamt Verbeek. 'Maar wij gaan niet onderhandelen. We houden ons vast aan de vraagprijs. Ik hoop voor Moisander dat Ajax hem graag wil hebben. Daar staat wel een bepaalde vergoeding tegenover. In het geval van Nick Viergever en Adam Maher is het anders; pas bij enorme bedragen mogen zij vertrekken.'

De Finse international gaf eerder al aan positief tegenover een stap hogerop te staan. In zijn huidige vijfde seizoen voor AZ werd hij ook al herhaaldelijk in verband gebracht met de Belgische koploper Anderlecht, waar trainer John van den Brom ook nog naar een defensieve versterking zoekt.

In het verleden kwam Moisander al uit voor Ajax, in de jeugdopleiding. Destijds brak hij evenwel niet door naar de hoofdmacht. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's