Ajax meldt zich officieel voor Tom Soetaers

Ajax heeft zich bij Roda JC officieel gemeld voor Tom Soetaers. De Amsterdamse club gaat met de club uit Kerkrade nog deze week besprekingen aan om de overgang van de jonge Belg rond te maken.

Ajax meldt zich officieel voor Tom Soetaers

De Limburgse club staat niet onwelwillend tegenover de verkoop van de Belg. 'Als er de juiste prijs wordt geboden, is in principe iedereen te koop', aldus bestuurslid technische zaken Nol Hendriks tegenover het ANP. Roda JC heeft bovendien een overschot aan aanvallers onder contract staan.

De interesse van Ajax in Tom Soetaers is al zo'n twee jaar latent aanwezig. Afgelopen zomer leek de Belg al dicht bij een overgang naar de Arena. Ajax haakte destijds echter op het laatste moment af vanwege de transfersom.

Ronald Koeman wil Soetaers graag aan zijn selectie toevoegen, omdat hij niet tevreden is over zijn flankspelers Nourdin Boukhari, Victor Sikora en Wamberto. Ajax trok voor de positie van linksbuiten ook al de Nicolae Mitea aan, maar de achttienjarige Roemeen is meer een aankoop voor de toekomst.

Bekijk hier al onze video's