Ajax meer klaar voor competitie dan PSV

Ajax heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De Amsterdammers legden in de eigen Amsterdam Arena beslag op de Johan Cruijff Schaal door landskampioen PSV met 3-1 te verslaan. Persoonlijk succes was er voor Kenneth Perez die op de bank moest starten.

Ajax meer klaar voor competitie dan PSV

De van AZ aangetrokken Deen was zijn plaats kwijtgeraakt aan Ryan Babel, maar nam revanche door als invaller vlak na zijn entree een belangrijke goal voor zijn rekening te nemen. In vergelijking met de wedstrijd tegen FC Kopenhagen van woensdag, moesten ook John Heitinga en Hedwiges Maduro het veld ruimen. Klaas-Jan Huntelaar onbrak vanwege een schorsing.

Waar Ten Cate vrijwillig wisselingen doorvoerde was PSV-coach Ronald Koeman beperkt in zijn keuzes. Gomes en Jason Culina waren geschorst, DaMarcus Beasley en Ibrahim Afellay haakten af met blessures en André Ooijer meldde zich afgelopen week ziek nadat een transfer naar Blackburn Rovers niet doorging.

Het gehavende PSV begon zwak aan het duel en keek na zeven minuten al tegen een achterstand aan. De goedspelende Gabri zette voor en Mauro Rosales prikte de bal in een leeg doel nadat hij twee PSV-verdedigers te snel af was. PSV kreeg vervolgens grip op de wedstrijd. Het gevaar moest komen van Arouna Koné die George Ogararu de baas was. De Roemeense debutant werd in de rust naar de kant gehaald. Vlak na de pauze kwam PSV op gelijke hoogte via Phillip Cocu die raak schoot in de rebound.

Na de 1-1 was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Perez maakte daar een einde aan door een foutje van keeper Oscar Moens, die een schot van Jaap Stam verkeerd weg stompte, af te straffen. De 3-1 van Wesley Sneijder die het duel besliste, was van grote schoonheid. Moens had geen antwoord op het afstandschot van de middenvelder.

Zo start Ajax het seizoen met een morele oppepper. In de twee wedstrijden die er tot nu toe om gingen – naast het duel om Johan Cruijff Schaal, de wedstrijd tegen FC Kopenhagen – behaalden de Amsterdammers een maximaal resultaat. Enige troost voor PSV is dat het vorig seizoen ook het duel om de supercup verloor (2-1 van Ajax), maar dat het wel kampioen werd.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's