Ajax maakt werk van topspits Samuel Eto'o

Reacties

Ajax maakt serieus werk van Samuel Eto'o (33). De clubleiding heeft afgelopen donderdag in Parijs gesproken met de Kameroense topspits en zijn zaakwaarnemers over een mogelijke overgang naar Amsterdam.

Ajax maakt werk van topspits Samuel Eto'o

Woensdag kreeg Marc Overmars het signaal dat Eto'o open stond voor de interesse van Ajax, een dag later stapte de voetbaldirecteur samen met algemeen directeur Michael Kinsbergen in de trein naar Parijs. 'Samuel kwam enorm gretig op me over', vertelt Overmars. 'Hij is fit en heeft een grote drive om te presteren.'

De transfervrije Eto’o heeft kapitaalkrachtige clubs uit Engeland, Duitsland, de Verenigde Staten, Qatar en Dubai voor het uitkiezen, maar hij gaf enkele maanden geleden al aan dat geld geen doorslaggevende factor zal zijn bij zijn volgende clubkeuze. Het feit dat Ajax dit seizoen Champions League speelt kan in het voordeel van de Amsterdammers werken.

Overmars heeft ingezet op een contract voor één of twee jaar. 'We moeten natuurlijk de ontwikkeling van Milik en Zivkovic niet gaan remmen. Dat blijft een belangrijk aspect als we een ervaren speler halen. Maar wanneer een topspits als Eto'o naar Ajax wil komen, zou dat natuurlijk fantastisch zijn.'

Eto'o werd op zestienjarige leeftijd door Real Madrid naar Europa gehaald en beleefde zijn doorbraak bij Real Mallorca. Van 2004 tot 2009 speelde de aanvaller bij Barcelona, waarna hij bij Internazionale opnieuw een succesperiode meemaakte. In 2011 vertrok Eto'o naar het Russische FC Anzhi. Daar gold hij met een jaarsalaris van twintig miljoen euro als best betaalde voetballer ter wereld.

Vorig seizoen stond de spits onder contract bij Chelsea, waar hij in 21 competitieduels negen goals maakte. In de Champions League was Eto'o in negen wedstrijden driemaal trefzeker. Tijdens het recente WK in Brazilië strandde de 113-voudig international met Kameroen in de poulefase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.