Ajax maakt het officieel: Blind is ontslagen

Het is officieel: Ajax heeft Danny Blind en zijn assistenten Ruud Krol en Gerard van der Lem ontslagen. De Amsterdamse club lichtte het drietal woensdagochtend in.

Ajax maakt het officieel: Blind is ontslagen

Ajax noemt drie redenen voor het ontslag van Blind. Zo is niet voldaan aan de belangrijkste doelstelling, het meestrijden om de landstitel. Tevens speelde Ajax gedurende het seizoen niet het gewenste voetbal, 'namelijk attractief, aanvallend en dominant'. En tenslotte oordeelde de directie dat 'zowel de progressie van het collectief als van individuele spelers' onvoldoende was.

Via de eigen website laat Ajax weten dat de beslissing dinsdagavond is genomen tijdens een bijeenkomst van de directie en de raad van commissarissen. 'In de uiteindelijke afweging die heeft geleid tot beëindiging van de samenwerking zijn de resultaten en ontwikkelingen van het gehele seizoen meegewogen, inclusief de gewonnen play-offs en de bekerfinale.'

Blind werkte veertien maanden als hoofdtrainer van Ajax, nadat hij vorig seizoen de opgestapte Ronald Koeman was opgevolgd. Dit seizoen presteerde Ajax in de competitie ondermaats, maar stelden de Amsterdammers wel een plaats in de voorronde van de Champions League veilig, en pakten ze de beker en de Johan Cruijff Schaal.

Bekijk hier al onze video's