Ajax maakt haast met papierwerk rond David Neres

Reacties

Ajax is momenteel druk bezig om de transfer van David Neres helemaal rond te krijgen. De negentienjarige rechtsbuiten komt over van São Paulo en tekent in Amsterdam een contract voor vierenhalf jaar.

Ajax maakt haast met papierwerk rond David Neres

Neres kwam afgelopen nacht nog in actie met Brazilië onder 20 jaar. In Ecuador speelde hij met 2-2 gelijk. Nadat Ajax en São Paulo gisteren overeenstemming bereikten, moet vandaag alles verder worden afgehandeld. De bondsarts van de Braziliaanse ploeg heeft de aanvaller medisch gekeurd en het positieve rapport is inmiddels binnen in Amsterdam. De verwachting is dat het papierwerk voor vanavond 00.00 uur in orde komt.

David Neres staat al maandenlang op de radar van Ajax. De scouting met Henk Veldmate, Hans van der Zee en Roy Wesseling bekeek de rechtsbuiten met grote regelmaat in Zuid-Amerika en gaf een positief advies af. Daarop werd ook het technisch hart enthousiast van de talentvolle vleugelaanvaller. Begin januari zette Ajax al in op de komst, maar het financiële verhaal was tot gisteren het grote obstakel.

Ajax betaalt ongeveer vijftien miljoen euro voor de Braziliaan, waarbij São Paulo nog wel twintig procent van de transferrechten in bezit houdt. Daarmee is Neres na Miralem Sulejmani, die medio 2008 voor 16,25 miljoen euro werd overgenomen van SC Heerenveen, de op één na duurste aankoop ooit. Toch zal Ajax het verwachtingspatroon temperen. De jeugdinternational krijgt de tijd om de wennen aan Nederland.

Revien Kanhai van Forza Sports Group is nauw betrokken bij de transfer. 'We zijn momenteel bezig om alles af te ronden', zegt Kanhai tegen VI. 'Het wordt een race tegen de klok. Maar we zijn positief gestemd.'

Overigens zal het nog even duren voordat Neres zelf in Amsterdam te zien is. De aanvaller maakt eerst het toernooi met Brazilië om het Zuid-Amerikaanse kampioenschap af. Medio februari is het de bedoeling dat hij aansluit bij de selectie van Peter Bosz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.