Ajax maakt bijna dertig miljoen winst

Reacties

Ajax heeft vrijdagavond zijn halfjaarcijfers bekendgemaakt. De Amsterdamse club boekte over de eerste zes maanden van het boekjaar 2014/15 (1 juli tot en met 31 december 2014) een netto winst van 28,3 miljoen euro. Dat is in vergelijking met dezelfde periode in 2013 een stijging van 4,4 miljoen.

Ajax maakt bijna dertig miljoen winst

Ajax zag de netto omzet met negen ton dalen naar 64,9 miljoen euro. De totale bedrijfslasten werden met vier ton teruggebracht tot 48,3 miljoen. Het operationeel resultaat bedroeg dus 16,6 miljoen.

Het totale eigen vermogen steeg met 28,3 miljoen euro naar 116,4 miljoen, hetgeen 69,8 procent van het balanstotaal beslaat.

Doordat de Amsterdamse club Daley Blind (aan Manchester United), Siem de Jong (aan Newcastle United) en Kenneth Vermeer (aan Feyenoord) verkocht, bedraagt het saldo vergoedingssommen 20,9 miljoen euro positief.

De mooie cijfers en de dikke bankrekening maken het des te opvallender dat Ajax de laatste jaren zelden de portemonnee trok om de door de supporters gewenste topversterkingen aan te trekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.