Ajax legt talent Klaassen vast met meerjarig contract

Davy Klaassen (18) heeft een nieuw contract bij Ajax getekend. De talentvolle middenvelder annex aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2016.

Ajax legt talent Klaassen vast met meerjarig contract

Het oude contract van Klaassen, die vanaf 2004 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers speelt, zou volgende zomer aflopen.

Klaassen heeft twee officiële optredens in de hoofdmacht achter zijn naam staan. Op 22 november debuteerde hij in het Champions League-duel met Olympique Lyon (0-0). Enkele dagen later zette Klaassen zijn debuut in de Eredivisie luister bij met een doelpunt. Op bezoek bij NEC tekende hij voor de 0-3 eindstand.

Fred Grim, trainer van de A1 van Ajax, verwacht veel van de talentvolle Klaassen. 'Het gaat nu snel met hem, ook in het Nederlands elftal Onder-19 speelt hij een bepalende rol', vertelt de voormalige doelman van de Amsterdammers aan VI. 'Davy drukt duidelijk zijn stempel. Het is de bedoeling dat hij Jong Ajax gaat overslaan. Talenten van zijn niveau gaan normaal gesproken van de A-junioren meteen naar de A-selectie, zonder tussenstap.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's