Ajax laat Sanogo terug naar Engeland gaan

Reacties

Waar PSV met Marco van Ginkel een directe versterking vastlegt, blijft het stil in Amsterdam. Ajax gaat er vooralsnog vanuit dat de club geen nieuwe speler meer zal presenteren. Wel keert Richairo Zivkovic terug in Amsterdam, terwijl Yaya Sanogo niet langer meer voor Ajax uitkomt.

Ajax laat Sanogo terug naar Engeland gaan

Zivkovic maakt het seizoen af in Amsterdam, waar hij zal aansluiten bij Jong Ajax. Aangezien de talentvolle spits geen perspectief meer had bij Willem II geeft Ajax hem de ruimte weer aan te sluiten in de hoofdstad. Na het vertrek van Zakaria El Azzouzi op huurbasis naar FC Twente en Sanogo naar Engeland, is er ruimte ontstaan in de selectie. Toch zal Zivkovic niet direct in aanmerking komen voor speelminuten in de hoofdmacht. Overigens stalt Arsenal spits Sanogo direct weer op huurbasis bij Charlton Athletic.

Vooralsnog gaat Ajax ervan uit dat Nicolai Boilesen gewoon in Amsterdam blijft. De Deen mag vertrekken, maar dan moet in de komende uren alsnog een club met een concreet bod zich melden. Voor Lerin Duarte, die eveneens weg mag, is al wel belangstelling getoond. Thulani Serero en Ricardo van Rhijn worden aan hun contract gehouden. Het tweetal mocht tot voor kort uitkijken naar een andere club, maar door blessures van Kenny Tete en Davy Klaassen staat Ajax een vertrek niet langer toe. Dat is ook de reden waarom de club niet de financiële middelen binnen krijgt om te investeren in de gewenste spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.