Ajax koerst af op vol huis tegen Dnjepr

Reacties

Ajax lijkt in de achtste finale van de Europa League te kunnen rekenen op de steun van een uitverkochte Arena. Voor het thuisduel met Dnjepr Dnjepropetrovsk op donderdag 19 maart zijn al meer dan 40.000 kaarten verkocht, meldt de Amsterdamse club.

Ajax koerst af op vol huis tegen Dnjepr

Ajax hanteert bewust gunstige prijzen in Europese wedstrijden. 'We hebben in de Europa League en in het bekertoernooi liever een vol stadion tegen lagere toegangsprijzen dan een halfvol stadion met een hogere opbrengst', legde marketing-directeur Edwin van der Sar in december uit in Voetbal International. 'Met die lagere ticketprijzen maak je een gebaar naar de seizoenkaarthouders. En de kans op goede prestaties is ook nog eens groter in een volle Arena. Zo proberen we voor iedereen een gunstige situatie te creëren.'

Op 12 maart speelt Ajax de heenwedstrijd tegen Dnjepr, dat vanwege de onrust in Oekraïne zijn Europese thuiswedstrijden afwerkt in Kiev. Mochten de Amsterdammers als winnaar uit het tweeluik met Dnjepr komen, dan bereiken ze voor het eerst sinds 1998 de kwartfinales van de Europa League, die destijds nog UEFA Cup heette.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.