Ajax kan geschiedenis schrijven met winst KNVB-beker

Reacties

Ajax speelt dit seizoen nog drie wedstrijden en kan daarin twee prijzen pakken. De achtste dubbel in de clubhistorie lonkt en daarmee zou trainer Frank de Boer (foto) ook meteen voor een unicum zorgen.

Ajax kan geschiedenis schrijven met winst KNVB-beker

Zondag is PEC Zwolle in De Kuip de tegenstander in de KNVB-bekerfinale en een week later volstaat een gelijkspel op bezoek bij Heracles Almelo om kampioen te worden. Mocht Ajax erin slagen om beide trofeeën in de wacht te slepen, dan is dat voor het eerst sinds het seizoen 2001/02. PSV was drie jaar later de laatste club in Nederland die de dubbel won.

In totaal verzekerde Ajax zich al zeven keer eerder in één seizoen van de landstitel en KNVB-beker, terwijl PSV met vier dubbels volgt. Feyenoord won drie keer beide prijzen in één jaar.

Maar nooit eerder gebeurde het in Nederland dat een club naast het kampioenschap en de beker ook de Johan Cruijff Schaal won, waardoor Ajax geschiedenis kan schrijven. De ploeg van De Boer legde op 27 juli 2013 beslag op de eerste prijs van het seizoen door AZ te verslaan (3-2).

Ajax en PSV wonnen wel beide één keer de treble. In het seizoen 1971/72 won Ajax de landstitel, KNVB-beker en Europa Cup I. Een prestatie die in 1987/88 door PSV werd geëvenaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.