Ajax kan defensief record van vorig seizoen nu al evenaren

Reacties

Het Eredivisie-seizoen is nog maar net over de helft, maar Ajax kan dinsdagavond tegen Heracles Almelo al het aantal clean sheets van vorig seizoen evenaren. De Amsterdamse koploper hield tot nu toe elf keer zijn doel schoon in competitieverband.

Ajax kan defensief record van vorig seizoen nu al evenaren

De verdediging van Ajax is tot nu toe uitermate lastig te passeren, met slechts elf tegengoals in negentien duels. In de vorige jaargang incasseerde de ploeg van trainer Frank de Boer in totaal nog 29 treffers en hield doelman Jasper Cillessen in twaalf duels de nul. Dat aantal kan Ajax tijdens de twintigste speelronde al evenaren als het Heracles Almelo niet laat scoren in De Arena.

Jairo Riedewald durft niet te zeggen of de defensie dit seizoen hét voornaamste wapen is van Ajax. 'Is dat het wapen? Het is lekker als wij de nul houden. Dan heb je aan één goal genoeg om drie punten te pakken, zoals gebeurde tegen ADO Den Haag en Vitesse', zegt de negentienjarige verdediger, sinds dit seizoen een vaste basisspeler in het verdedigende hart, in gesprek met Ajax TV.

'We trainen er veel op, we besteden er veel aandacht aan. We zijn er als team mee bezig om druk te zetten. De organisatie moet goed zijn', vervolgt Riedewald, wiens voornaamste taak is de weg naar het doel van Cillessen dicht te houden. 'De nul is mijn belangrijkste doel als verdediger. Je wil geen goals tegen krijgen. Dan wil je aanvallend ook nog wat brengen voor het team, maar de nul is voor mij het belangrijkste.'

Tete
Kenny Tete is ook een belangrijk lid van de hechte Ajax-defensie, maar staat voorlopig aan de kant door de zware enkelblessure die hij zaterdag opliep. Riedewald denkt dat Ajax goede vervangers in huis heeft. 'Joël Veltman heeft het goed ingevuld. Hij moest opeens anticiperen en naar de rechtsbackpositie verhuizen. En het is mooi om te zien hoe Mike van der Hoorn het deed tegen Vitesse. Hij moest er plots in en speelt weinig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.