Ajax jaagt op Haller

Reacties

Sébastien Haller moet de nieuwe spits van Ajax worden. De Amsterdammers willen de 26-jarige aanvaller van West Ham United op korte termijn vastleggen om het probleem in de spits op te lossen.

Ajax jaagt op Haller
© Pro Shots

Haller, die tussen 2015 en 2017 voor FC Utrecht uitkwam en daar onder Erik ten Hag uitgroeide tot een doelpuntenmachine, zou zeker oren hebben naar een overgang naar Ajax. Na FC Utrecht volgde voor de Frans-Ivoriaanse spits een zeer succesvolle periode bij Eintracht Frankfurt, waarna hij anderhalf jaar geleden voor liefst vijftig miljoen euro de overstap maakte naar West Ham United.

In Londen kwam Haller dit seizoen in zestien competitieduels, waarvan hij er tien in de basiself begon, tot drie doelpunten. Hoewel hij bij West Ham United nog een contact tot medio 2024 heeft, is de Engelse club bereid om mee te werken aan een transfer, maar dan zal Ajax wel flink in de buidel moeten tasten. Volgens het Franse medium L'Équipe verlangt West Ham United rond de 25 miljoen euro voor Haller. Daarmee zou hij direct de duurste aankoop zijn in de clubgeschiedenis van Ajax.

Dat zou opvallend zijn, aangezien Ajax in de afgelopen periode meermaals aangaf veel financiële klappen te incasseren. Daarnaast was een dergelijk transferbedrag afgelopen zomer nog onbespreekbaar. De kans lijkt dan ook aannemelijk dat er vanuit Ajax in wordt gezet op een huurconstructie, met mogelijke optie tot koop.

In dit interview schetst Ajax-directeur Edwin van der Sar dat ook de Amsterdammers keihard worden geraakt door de coronacrisis:

De Amsterdammers waren in de zomer ook al op zoek naar een nieuwe spits, maar die zoektocht leverde niets op. Aan de vooravond van een voetbalmaand vol topduels stapelen de problemen in de aanval zich op. Momenteel staan de spitsen Klaas Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Brian Brobbey aan de kant met blessures.

'Als er een kans zich voordoet, dan zullen we toeslaan', sprak Ten Hag woensdag nog op het clubkanaal van Ajax. 'We zijn ons aan het oriënteren en meer dan dat.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.