Ajax is Traoré week extra kwijt door dadendrang Burkina Faso

Reacties

Ajax is Bertrand Traoré nog een week extra kwijt vanwege verplichtingen op het Afrika Cup-toernooi. De aanvaller schaarde zich zaterdag onder de laatste vier met Burkina Faso door Tunesië met 2-0 te verslaan.

Ajax is Traoré week extra kwijt door dadendrang Burkina Faso

In het bij lange na niet uitverkochte Stade de l'Amitié in Libreville kreeg Burkina Faso in de eerste helft de beste kansen en was het meeste balbezit voor Tunesië.

Burkina Faso deed weinig met de mogelijkheden. Typerend was dat Préjuce Nakoulma vanuit kansrijke positie de bal ruim over het doel schoot nadat Ajacied Traoré hem had gelanceerd. Diezelfde Traoré trof de lat met een bekeken schot.

Ook na de hervatting hadden de Tunesische verdedigers grote problemen met de beweeglijke aanvallers van Burkina Faso. De winnaar van het Afrika Cup-toernooi van 2004 liet zelf in offensief opzicht bijna niets zien, behoudens enkele schoten van afstand.

Voor het duel was het vertrouwen al groot bij de fans van Burkina Faso.
Voor het duel was het vertrouwen al groot bij de fans van Burkina Faso.

Naarmate de tweede helft vorderde, bouwden beide teams meer voorzichtigheid in. De status quo werd doorbroken door Aristide Bancé, die vlak na zijn invalbeurt een vrije trap verzilverde. Bancé was toch al een volksheld in Burkina Faso nadat hij in 2013 een groot aandeel had in het bereiken van de (verloren) finale van het Afrika Cup-toernooi. Nakoulma gooide de kwartfinale even later op slot door een ragfijne counter af te ronden.

Burkina Faso komt in de halve finale Egypte of Marokko tegen. Deze landen staan zondag (aftrap 20.00 uur) tegenover elkaar. Op het Afrika Cup-toernooi is ook een wedstrijd om het brons, waardoor Traoré nog een week actief is op het evenement in Gabon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.