Ajax houdt vak vuurwerkgooiers weg uit Almelo

Reacties

Ajax, de Amsterdamse gemeente, justitie en politie gaan voor de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo vierhonderd supporters weren die zondag in De Kuip in het vak aanwezig waren waaruit vuurwerk werd geworpen. Daardoor moest de bekerfinale tegen PEC Zwolle een half uur worden onderbroken.

Ajax houdt vak vuurwerkgooiers weg uit Almelo

Ajax kan komende zondag kampioen worden. Mochten op die dag opnieuw ongeregeldheden ontstaan in Almelo of in Amsterdam met deze groep supporters, dan wordt hen ook de toegang tot laatste wedstrijd van Ajax tegen NEC op zaterdag 3 mei in de Amsterdam Arena ontzegd.

In Almelo worden zondag vijftienhonderd Ajax-fans verwacht voor de mogelijke kampioenswedstrijd. Burgemeester Jon Hermans eiste eerder op de dag dat de KNVB maatregelen neemt tegen potentiële raddraaiers.

Op de website meldt Ajax verder: 'De komende periode wordt gebruikt om door te kunnen pakken in het opleggen van adequate maatregelen tegen hooliganisme. Dit gebeurt onder meer in afstemming met de autoriteiten in Rotterdam en de KNVB. '

De aangebrachte schade aan De Kuip is geraamd op 60 duizend euro. Conform de reglementen wordt dit bedrag bij Ajax in rekening gebracht. De kosten zal de club zoveel mogelijk verhalen op de veroorzakers. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.