Ajax houdt het onnodig spannend op bezoek bij Roda

In het uitduel met Roda JC heeft Ajax een 2-1 overwinning geboekt. De bezoekers waren sterker dan de club uit Kerkrade, maar verzuimden de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen.

Door de fusieperikelen was het erg onrustig in het Parkstad Limburg Stadion. Ajax trok zich daar echter weinig van aan, al na twee minuten zette Luis Suarez de gasten op voorsprong. Voor rust kon Roda aardig meekomen, maar erg gevaarlijk werd de thuisclub niet.

In de tweede helft was Ajax duidelijk een maatje te groot voor Roda, maar scoorde het slechts één keer. Ismail Aissati maakte in de 66ste minuut zijn eerste treffer in dienst van de Amsterdammers, nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt van Suarez.

Sekou Cissé bracht vijf minuten na de 0-2 de spanning terug. De Ivoriaan scoot op aangeven van Boldizsár Bodor de bal hard in de korte hoek achter Ajax-doelman Kenneth Vermeer.

De bezoekers kregen daarna nog goede kansen op een derde treffer, maar aangezien deze uitbleef bleef Roda geloven in een gelijkspel. De thuisclub kreeg ook nog een aantal mogelijkheden op een tweede treffer, maar aan de stand veranderde niets meer.

Ajax verkleint door de uitzege het verschil met nummer twee FC Twente naar één punt. Koploper AZ heeft twaalf punten meer dan de club uit Amsterdam. Roda JC blijft na 29 wedstrijden zestiende en weet alleen De Graafschap en FC Volendam onder zich.