Ajax houdt door fraaie goals Heracles Almelo van zich af

Reacties

Ajax heeft de Eredivisie-topper tegen Heracles Almelo simpel gewonnen. De Amsterdammers maakten in de openingsfase het verschil in het Polman Stadion: 0-2.

Ajax houdt door fraaie goals Heracles Almelo van zich af

Het chagrijn was voor de interlandperiode groot bij Ajax na de verloren topper tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen in De Arena verdiend met 2-1, na een zwak optreden van de thuisclub. Aan de domper tegen PSV was een zwak optreden tegen Molde FK (1-1) in de Europa League voorafgegaan. Dus was het niet vreemd dat Heracles-trainer John Stegeman geloof had in een stunt tegen Ajax, dat zijn duizendste uitwedstrijd in de Eredivisie speelde.

Met twee wonderschone treffers boorde Ajax binnen 22 minuten de Almelose hoop op een goed resultaat de grond in. Na een kwartier schoot gelegenheidsspits Anwar El Ghazi alle frustraties van zich af met een ziedende knal in de bovenhoek vanaf de rand van het strafschopgebied. De twintigjarige aanvaller had tegen PSV zijn stempel niet kunnen drukken, zoals hij dat ook niet kon in zijn eerste twee interlands voor Oranje.

Nemanja Gudelj deed het kunststukje van El Ghazi zeven minuten later dunnetjes over. Zijn pegel in de bovenhoek was onhoudbaar voor Bram Castro. Tussen de twee Ajax-goals door dacht Ramon Zomer uit een vrije trap van Thomas Bruns gelijk te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Een opluchting voor Diederik Boer, die de geblesseerde Jasper Cillessen onder de lat verving. El Ghazi had op slag van rust de laatste spanning weg moeten nemen, maar hij kreeg het voor elkaar om voor open doel op bizarre wijze naast te schieten.

In de 62ste minuut ontsnapte Heracles opnieuw aan een tegentreffer. Dit keer belandde een vrije trap van Gudelj tegen de lat. Lasse Schöne mocht zich zeven minuten later ontfermen over een vrije trap. De 29-jarige Deen zag zijn van richting veranderde inzet stranden op het aluminium. Voor Schöne was plaats als rechtsbuiten, vanwege de afwezigheid van de gekwetste spits Arek Milik en de positiewissel van El Ghazi.

Door zijn goal tegen Heracles Almelo staat Anwar El Ghazi op acht competitiegoals. Hij is daarmee topscorer van de Eredivisie.
Door zijn goal tegen Heracles Almelo staat Anwar El Ghazi op acht competitiegoals. Hij is daarmee topscorer van de Eredivisie.

Ook Heracles liet zich gelden bij een standaardsituatie. Na een scrimmage viel de bal niet goed voor de thuisploeg, waardoor de aansluitingstreffer en een mogelijk spannende slotfase uitbleef. Het was typerend voor het optreden van Heracles. De Tukkers klommen dit seizoen met attractief voetbal naar de derde plek, maar zonder de afwezige smaakmaker Oussama Tannane was daar tegen Ajax weinig van terug te zien.

Dus bleef Ajax voor de 25ste keer op rij ongeslagen tegen de Almeloërs in de Eredivisie (W20, G5). De Amsterdammers verstevigen bovendien de koppositie. Bij een zege had Heracles lijstaanvoerder kunnen worden, maar nu staat het vier punten achter. Nummer twee Feyenoord heeft evenveel verliespunten als Ajax en komt zondag (aftrap 14.30 uur) in actie tegen SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.