Ajax hoopt op Deulofeu en zet El Ghazi in wachtkamer

Reacties

Ajax kent een moeizame zoektocht naar aanvallende versterkingen. De Amsterdammers zijn al enige tijd bezig de Braziliaanse vleugelaanvaller David Neres te strikken en hopen op Gerard Deulofeu. Ondertussen zit Anwar El Ghazi in de wachtkamer.

Ajax hoopt op Deulofeu en zet El Ghazi in wachtkamer

De rechtsbuiten heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Lille. De verwachting is dat beide clubs er wel uit zullen komen, alleen zouden de Amsterdammers bij voorkeur eerst een andere buitenspeler aantrekken alvorens El Ghazi te laten gaan.

De eerste optie is nog altijd Neres. De negentienjarige aanvaller van São Paulo is in november bekeken door de scouts van Ajax en maakte een sterke indruk. De Amsterdamse clubleiding heeft al een bod op hem gedaan, maar dat werd door zijn club direct van de hand gewezen. De verwachting is dat Ajax met een nieuw, verhoogd bod zal komen.

In de tussentijd hengelt Ajax naar een alternatief en heeft die gevonden in de persoon van Deulofeu. De 22-jarige Spaanse vleugelaanvaller komt momenteel uit voor Everton, maar kan in Liverpool al enige tijd niet op een basisplek rekenen.

De club van Ronald Koeman werkt mee aan een vertrek, maar er liggen meerdere kapers op de kust voor de Spaanse jeugdinternational. Onder meer AC Milan is geïnteresseerd. Italiaanse media melden dat die club donderdagavond een laatste bod heeft uitgebracht, terwijl Spaanse media beweren dat de persoonlijke voorkeur van Deulofeu ligt bij een overgang naar een sterkere competitie dan de Eredivisie.

Met Neres en Deulofeu heeft Ajax momenteel twee opties. El Ghazi heeft nog een contract tot medio 2019, maar mocht afgelopen zomer al vertrekken. Als hij naar Lille vertrekt zonder dat de gehoopte versterkingen komen, heeft Ajax met Amin Younes en Justin Kluivert nog maar twee buitenspelers over.

Bertrand Traoré is momenteel actief op de strijd om de Afrika Cup in Gabon, terwijl Václav Cerny (rug) en Pelle Clement (lies) geblesseerd aan de kant staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.