media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Ajax heeft talentvolle Zivkovic bijna binnen

Ajax heeft talentvolle Zivkovic bijna binnen

Richairo Zivkovic stapt na dit seizoen zo goed als zeker over van FC Groningen naar Ajax. De onderhandelingen tussen beide clubs bevinden zich in een afrondende fase.

'Er zijn nog een paar stappen die we moeten zetten. Daar nemen we de komende dagen de tijd voor', aldus algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen tegenover Voetbal International. Zivkovic gaat in Amsterdam een contract voor drie seizoenen tekenen en levert Groningen tweeënhalf miljoen euro op. Omdat Zivkovic nog geen achttien is mag hij zich niet voor langer dan drie jaar aan zijn nieuwe club verbinden.

De pas zeventienjarige spits van FC Groningen en Nederland onder 19 wordt dit hele seizoen al gevolgd door clubs uit binnen- en buitenland. Trainer Frank de Boer van Ajax liet zijn bewondering voor de jonge aanvaller al diverse malen doorschemeren. 'Hij heeft alle kwaliteiten om een goede spits te worden en is bovendien al gewend aan Eredivisie-voetbal. Bij ons kan hij meer stappen maken, bijvoorbeeld met behulp van Dennis Bergkamp', aldus de coach van de Amsterdammers.

Bij FC Groningen heeft Zivkovic, die dit seizoen vijf doelpunten maakte, nog een contract tot 2016. Vorig seizoen debuteerde hij op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal van de nummer negen van de Eredivisie. (Reon Boeringa)

Praat mee

Praat mee op VI.nl

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Inloggen / registreren

Laatste nieuws