Ajax heeft serieuze interesse in Deense spits Helenius

Ajax volgt al geruime tijd de verrichtingen van de Deense spits Nicklas Helenius van Aalborg BK. Hij geldt in zijn land als een toptalent en speelde zichzelf dit seizoen in de kijker bij meer buitenlandse clubs. Zijn zaakwaarnemer Mads Bach Lund bevestigt dat scouts van de Amsterdamse club regelmatig naar Denemarken gaan om zijn cliënt in actie te zien.

Ajax heeft serieuze interesse in Deense spits Helenius

Afgelopen vrijdag was er een Ajax-delegatie aanwezig bij het competitieduel van Aalborg met Randers FC. Helenius, van 8 mei 1991, maakte de enige treffer en heeft in achttien wedstrijden inmiddels acht keer gescoord. In 2005 stapte hij als junior over van Svenstrup-Godthåb IF, de club in zijn geboorteplaats Svenstrup, naar Aalborg.

In het seizoen 2009/10 debuteerde hij in het eerste elftal en inmiddels speelde hij tachtig competitiewedstrijden waarin hij 27 keer trefzeker was. Hij kwam ook al geregeld uit voor de beloften van Denemarken. Aalborg weet dat het Nicklas Helenius niet kan behouden.

Zijn afkoopsom is volgens Mads Bach Lund 1,25 miljoen euro, dat is althans de prijs die de club in eerste instantie vraagt aan geïnteresseerde clubs.

Helenius wil graag naar het buitenland te vertrekken. 'Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag naar het buitenland zou willen. Maar momenteel sta ik nog gewoon onder contract tot medio 2014. Of ik na een half seizoen zal vertrekken? Dat moeten we afwachten. Maar zolang er niets concreet is, kan ik er weinig mee.' (Anton Lippold)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's