'Ajax heeft genoeg opties om schorsing Dijks op te vangen'

Reacties

Joël Veltman heeft er geen enkel probleem mee in de komende wedstrijd van Ajax weer als centrale verdediger op te treden. Door de schorsing van Mitchell Dijks moet trainer Frank de Boer voor het thuisduel van zondag met FC Twente een en ander omgooien.

'Ajax heeft genoeg opties om schorsing Dijks op te vangen'

Dijks incasseerde vorige week woensdag in het uitduel met SC Heerenveen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst. 'Het zou kunnen dat ik weer centraal ga spelen, dat is aan de trainer. Persoonlijk maakt het mij niet zo veel uit op welke plek ik sta', aldus Veltman, die de laatste weken als rechtsback speelt. 'Een paar weken geleden tegen Cambuur schoof ik na het uitvallen van Mike terug naar het centrum en dat ging prima. Ik weet op beide posities wat er van me wordt verwacht.'

De meest logische vervanger van Dijks is Nick Viergever, die de laatste weken samen met Mike van der Hoorn het hart van de defensie vormt, met centrumverdediger Veltman op de rechtsbackpositie. 'Nu Kenny Tete en Jairo Riedewald zijn hersteld van hun blessures, hebben we genoeg opties om de afwezigheid van Mitchell op te vangen', besluit Veltman.

Ajax gaat op basis van doelsaldo aan kop in de Eredivisie. Behalve Twente treffen de Amsterdammers in de laatste wedstrijd nog De Graafschap. PSV neemt het op tegen SC Cambuur en PEC Zwolle.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.