'Ajax had moeten overwinteren in Champions League'

Reacties

Frank de Boer kijkt al met al niet echt tevreden terug op de Champions League-campagne van Ajax dit seizoen. Die eindigt woensdag met een thuiswedstrijd tegen APOEL Nicosia, waarin de Europa League behaald moet worden.

'Ajax had moeten overwinteren in Champions League'

Daar moet Ajax - het heeft aan een punt genoeg - volgens De Boer vol voor gaan, maar toch overheerst bij hem de teleurstelling. 'Thuis tegen Paris Saint-Germain en uit bij APOEL Nicosia speelden we goede wedstrijden. We kunnen onszelf verwijten dat we die niet gewonnen hebben', begon hij dinsdag op de persconferentie zijn terugblik.

'Barcelona-uit was vervolgens niet goed genoeg, thuis was het de eerste helft wél heel goed. Toen hadden we het verschil moeten maken. En bij PSG hadden we móéten winnen. Misschien was dat het jeugdige, naïeve aan onze kant: het niet beseffen dat er wat te halen valt. We voetbalden vrij goed, maar moeten de trekker overhalen', concludeerde De Boer.

Over het algemeen kijkt hij dus alvast balend terug op de groepsfase, die na woensdag ten einde is. 'Met heel veel gemengde gevoelens', sprak hij. 'Ik had in deze wedstrijd tegen APOEL liever nog met PSG gestreden om de tweede plek. Dan hadden we misschien moeten afwachten of Barcelona zijn sportieve plicht had gedaan. Dat hoeft nu niet meer, doodzonde. Dit seizoen hadden we kúnnen, en misschien wel móéten overwinteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.