Ajax haalt Sanogo als concurrent Milik

Reacties

Yaya Sanogo vervolgt zijn loopbaan in Amsterdam. Ajax huurt de spits - die nog wel medisch gekeurd moet worden - voor één seizoen van Arsenal. Daarbij is geen optie tot koop bedongen.

Ajax haalt Sanogo als concurrent Milik

In de strijd om de diensten van de 22-jarige Fransman troefde Ajax onder meer Lille af. Na het vertrek van Kolbeinn Sigthórsson (Nantes) en Richairo Zivkovic (Willem II) zat trainer Frank de Boer krap in de spitsen. Aan Sanogo de taak om met Arek Milik te concurreren voor de positie in de punt van de aanval.

Sanogo komt uit de hoog aangeschreven jeugdopleiding van AJ Auxerre. In het eerste elftal van de Franse club scoorde de belofte elf keer in 24 wedstrijden. Na de veelbelovende entree in het betaalde voetbal pikte Arsenal-manager Arsène Wenger zijn landgenoot in 2013 op. In de Engelse hoofdstad bleef de gehoopte ontwikkeling uit. In twintig optredens in de hoofdmacht van The Gunners kwam de Fransman slechts één keer tot scoren.

Halverwege het afgelopen seizoen leende Arsenal de spits voor een half jaar uit aan stadgenoot Crystal Palace. Ook in Zuid-Londen liet Sanogo geen onuitwisbare indruk achter. De huurling maakte geen enkele keer de negentig minuten vol en maakte alleen in de FA Cup-wedstrijd tegen Southampton een doelpunt voor The Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.