Ajax haalt huurling Vermeer terug uit Tilburg

De 22-jarige Kenneth Vermeer keert na één seizoen Tilburg terug in Amsterdam. Ajax neemt daarentegen afscheid van twee andere (reserve)keepers.

Ajax haalt huurling Vermeer terug uit Tilburg

Vermeer maakte afgelopen zomer de overstap naar Willem II met het idee in Tilburg veel ervaring op te doen in de Eredivisie. De tijdelijke overgang werd niet helemaal wat hij ervan had verwacht. Alleen door blessureleed van eerste keus Maikel Aerts heeft Vermeer minuten kunnen maken in de hoofdmacht van Willem II.

Ajax heeft komend seizoen geen plaats meer voor Erik Heijblok. De van Haarlem overgekomen goalie komt niet in aanmerking voor een nieuw contract. Inmiddels heeft hij al contact gehad met De Graafschap over een dienstverband.

Ook de toekomst van Marco van Duin ligt niet in Amsterdam. De aflopende verbintenis van de doelman van Jong Ajax wordt niet verlengd. Sergio Padt en Roy Ouwerkerk worden komend seizoen de keepers van de Amsterdamse beloftes.

Ajax lichtte de optie in het contract van Javier Martina wél. De rechtsbuiten, die nog wacht op zijn debuut in de hoofdmacht, ligt daardoor nog twee jaar vast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen