Ajax en SC Heerenveen akkoord: Sulejmani Ajacied

Ajax heeft Miralem Sulejmani binnen. De laatste hobbel is genomen nu SC Heerenveen akkoord is gegaan met de transfersom van 16,25 miljoen euro die de Amsterdammers willen betalen.

In Voetbal International vertelde Ajax' technisch directeur Danny Blind dat er ook al overeenstemming is bereikt met de Servische aanvaller. 'Met de speler zijn we er wel uit', aldus Blind.

De negentienjarige linkspoot kende een uitstekend seizoen in Friesland. Hij scoorde vijftien keer in 34 Eredivisie-duels. Tegen Ajax scoorde hij zowel uit als thuis één keer, al had Sulejmani vooral in het Abe Lenstra stadion veel vaker kunnen scoren.

Hij was een plaag voor de Amsterdamse defensie maar zijn doelpogingen stuitten op eentje na telkens op paal, lat en de uitblinkende doelman Maarten Stekelenburg. De nieuwe Ajax-coach Marco van Basten liet al eens vallen te genieten van Sulejmani, die met zijn onberekenbare dribbels en snelheid voor gevaar zorgt.

Sulejmani is tweevoudig Servisch international. Hij debuteerde op 6 februari 2008. In zijn eerste volledige seizoen in het buitenland kreeg Sulejmani de Johan Cruijff-prijs als grootste talent van de Eredivisie.

Na de Argentijnse topscorer Darío Cvitanich, die overkomt van Banfield, is Sulejmani de tweede aankoop van Ajax voor het komende seizoen. Beide spelers zijn aanvaller.

Heerenveen deed financieel goede zaken met de verkoop van Sulejmani. De Friezen haalden hem eind 2006 op bij Partizan Belgrado door slechts een opleidingsvergoeding van een paar ton te betalen. AZ dong al eerder naar zijn hand, maar knapte af op de volgens de Alkmaarders schimmige zaakwaarnemers die Sulejmani begeleidden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen