Ajax en PEC Zwolle in gesprek over drietal

Reacties

PEC Zwolle versloeg Ajax twee maanden geleden in de bekerfinale en volgende week staan beide clubs tegenover elkaar voor de Johan Cruijff Schaal, maar nu wacht ook nog een ronde aan de onderhandelingstafel.

Ajax en PEC Zwolle in gesprek over drietal

De Amsterdammers zijn serieus geïnteresseerd in twee spelers van de bekerwinnaar: naast de belangstelling voor doelman Diederik Boer (33), in beeld als eventuele vervanger voor Kenneth Vermeer, heeft Ajax ook middenvelder Kamohelo Mokotjo (23, foto) in het vizier. De ex-Feyenoorder maakte een uitstekend debuutseizoen door in de Overijsselse hoofdstad en bekroonde dat jaar met indrukwekkende bekerfinale. Ajax ziet in hem een mogelijke versterking voor het middenveld, maar is niet de enige gegadigde.

PEC houdt Boer en Mokotjo, 'twee sterkhouders' volgens technisch directeur Gerard Nijkamp, het liefst in Zwolle. Maar waar een vertrek van de ervaren en betrouwbare doelman PEC met hoofdbrekens opzadelt, denkt de club een verkoop van de kleine Zuid-Afrikaan op voorhand beter te kunnen opvangen. Mocht Ajax concreet worden voor Mokotjo en/of Boer, dan wordt Jody Lukoki waarschijnlijk onderdeel van de onderhandelingen. PEC ziet de razendsnelle buitenspeler, vorig seizoen verhuurd aan SC Cambuur, graag komen.

Lukoki
Gisteren voerde Lukoki al een gesprek met trainer Ron Jans van de Blauwvingers. 'Het zou een hele mooie stap voor Jody zijn', aldus zaakwaarnemer Chiel Dekker tegen Voetbal International. 'Hij heeft een goed gesprek gevoerd met Ron Jans. Dit zou voor hem het ideale vervolg van zijn loopbaan zijn.' Vanwege de complexiteit van de deal kan het echter nog wel even duren voordat voor Lukoki het sein op groen gaat.

'Dat betekent dat we zelf onze oren en ogen openhouden, mocht zich er in de tussentijd een andere mogelijkheid voordoen', vervolgt Dekker. Directeur Nijkamp van PEC benadrukt echter dat de belangstelling voor Lukoki niet uitsluitend geldt voor een eventuele ruildeal met Ajax. ‘Maar het is wel zo dat we op dit moment geen budget hebben om een speler aan te trekken. Er moet dus eerst wat gebeuren aan onze kant, op welke manier dan ook’, zegt Nijkamp. (Reon Boeringa & Geert-Jan Jakobs)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.