Ajax en Lazio knokken om Wesley Sonck

Als het aan Ajax ligt is Wesley Sonck komend seizoen de nieuwe spits van de Amsterdammers, zo meldt het Algemeen Dagblad. Jos Vaessen, voorzitter van RC Genk, heeft de interesse van Ajax bevestigd in het Belgische Nieuwsblad. Maar, waarschuwt Vaessen: 'Er zijn twee concrete pistes: Ajax en Lazio'.

Ajax en Lazio knokken om Wesley Sonck

Sonck wacht al ruim een jaar op een buitenlandse club. Na de titel van RC Genk hoopte hij snel naar het buitenland te kunnen verkassen, maar ondanks vele geruchten wilde de belangstelling niet concreet worden. Dat is deze zomer anders, met Ajax en Lazio Roma als mogelijk nieuwe werkgevers. Ajax is op zoek naar een nieuwe aanvaller, omdat zowel Nikos Machlas als Ahmed Hossam niet meer welkom is.

Sonck maakte de laatste seizoenen grote indruk. Vorig jaar was hij Belgisch topscorer met dertig doelpunten, veroverde hij de landstitel met Genk en liet hij zich door zijn collega's en de pers kronen tot beste voetballer. Het afgelopen seizoen draaide Genk minder goed, maar tekende de 24-jarige spits voor 24 goals. Sonck kwam inmiddels al 25 keer uit voor de Belgische nationale ploeg.

Genk zou bereid zijn om Sonck voor een bedrag van circa vijf miljoen euro naar Amsterdam te laten vertrekken. Volgens het AD zouden de onderhandelingen al vergevorderd zijn en zou er ook al gesproken zijn met de speler zelf.

Bekijk hier al onze video's