Ajax en Heracles ontbreken in Elftal van de Maand

De goede prestaties van Heracles Almelo in maart zijn niet terug te lezen in het Elftal van de Maand, dat vooral door FC Twente, PSV en Feyenoord vorm kreeg.

Ajax en Heracles ontbreken in Elftal van de Maand

Acht clubs zijn vertegenwoordigd in het VI Elftal van de Maand maart. De belangrijkste titelkandidaten PSV en FC Twente leveren twee spelers, zoals ook Feyenoord met Ron Vlaar en Stefan de Vrij twee keer terugkomt in het elftal.

Opvallend is de afwezigheid van een speler van Ajax. De Amsterdamse club is voor het eerst in de laatste twee jaar niet vertegenwoordigd in het Elftal van de Maand. Vurnon Anita, de enige genomineerde Ajacied, kon de eer niet redden. Hij legde het als linkermiddenvelder af tegen Theo Janssen van FC Twente.

Ook is opmerkelijk dat Heracles Almelo de nominaties niet kon omzetten in een uitverkiezing. De zeven kandidaten – Remko Pasveer, Tim Breukers, Antoine van der Linden, Mark Looms, Willie Overtoom, Darl Douglas en Everton - kwamen geen van allen verder dan de tweede plaats.

Als coach van de maand kreeg John van den Brom (ADO Den Haag) de meeste stemmen. Voor elke positie nomineert VI.nl drie spelers. Dat zijn degenen met de hoogste gemiddelde rapportcijfers in Voetbal International in de betreffende maand, met als voorwaarde dat zij minstens drie duels moeten hebben meegedaan in deze periode.

Bekijk hier al onze video's