Ajax en Heerenveen stellen geen prijs meer op Duarte

Reacties

Waar de toekomst van Lerin Duarte ligt is nog niet duidelijk, maar in ieder geval niet in Amsterdam en Heerenveen. SC Heerenveen heeft besloten de optie tot koop in de huurovereenkomst van de 24-jarige middenvelder niet te lichten, terwijl in de Ajax-selectie ook geen plaats meer is voor hem.

Ajax en Heerenveen stellen geen prijs meer op Duarte

Na twee sterke seizoenen in de Eredivisie bij Heracles Almelo leek de voetbalwereld nog aan de voeten van Duarte te liggen. De bij Sparta opgeleide linkspoot vertrok in 2013 op de laatste dag van de transfermarkt voor drie miljoen euro naar Ajax, maar die transfer werd geen succes.

Vorig seizoen kwam Duarte nog tot 22 officiële optredens en vier goals, maar tijdens de eerste helft van deze jaargang gunde trainer Frank de Boer de Rotterdammer nog maar vier invalbeurten in de Eredivisie. Een tijdelijk vertrek naar Heerenveen was daarom de beste optie voor alle partijen.

Maar ook in Friesland heeft Duarte het voetbalgeluk niet hervonden. Door een hamstringblessure kon coach Dwight Lodeweges een maand geen beroep doen op de Ajax-huurling, die de laatste twee competitieduels wel weer inviel en tegen Go Ahead Eagles (1-1) de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Omdat Heerenveen er geen heil inziet Duarte definitief aan zich te binden keert de voormalige jeugdinternational deze zomer terug bij Ajax, waar zijn contract nog twee jaar doorloopt. Daar zal hij moeten aansluiten bij de beloftenploeg, al is het de bedoeling dat hij vóór die tijd al is verkocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.