'Ajax en Groningen akkoord over transfer Hoesen'

Reacties

Ajax en FC Groningen zijn het eens geworden over een transfer van Danny Hoesen. De 23-jarige spits zou alleen zelf nog een akkoord moeten bereiken met de noorderlingen, zo meldt De Telegraaf.

'Ajax en Groningen akkoord over transfer Hoesen'

Hoesen werd in 2012 door Ajax overgenomen van Fulham, dat hem verhuurde aan Fortuna Sittard. In Amsterdam kon hij nooit een vaste basisplaats veroveren en kwam hij tot zeven goals in 32 competitiewedstrijden. Het laatste halve seizoen werd Hoesen verhuurd aan PAOK Saloniki.

Hoesen beschikte bij Ajax nog over een verbintenis tot medio 2015. In het verleden kwam hij behalve voor Fortuna, Ajax en PAOK ook uit voor Fulham en HJK Helsinki (huurbasis).

Ook FC Utrecht en 1. FC Nürnberg zouden belangstelling hebben voor Hoesen. Ajax weet zich voor komend seizoen al zeker van de komst van twee nieuwe aanvallers. Richairo Zivkovic bewandelt de omgekeerde weg: van Groningen naar Ajax, terwijl Arkadiusz Milik gehuurd zal worden van Bayer Leverkusen.

Hoesen vertelde eind april al aan Voetbal International  te verwachten dat een rentree bij Ajax er niet in zou zitten. 'De insteek zal zijn mijn carrière bij een andere mooie, leuke club te vervolgen. Een terugkeer bij Ajax zie ik niet meer gebeuren.'

Stel je vraag aan onze clubwatchers op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.