Ajax en gewilde Bazoer praten over transfersom

Reacties

Het is allang niet meer de vraag óf maar wannéér Riechedly Bazoer een transfer gaat maken. De twintigjarige middenvelder komt dit seizoen niet voor in de plannen van Ajax-trainer Peter Bosz, die met Lasse Schöne, Davy Klaassen en Hakim Ziyech zijn ideale middenveld heeft gevonden. De vraag is voor welk bedrag hij mag vertrekken.

Ajax en gewilde Bazoer praten over transfersom

Het was afgelopen maandag een bericht in de kantlijn van de Spaanse krant El Mundo Deportivo: Barcelona ziet in Bazoer een back-up voor Sergio Busquets. Een transfer lijkt nog ver weg, maar dat de naam van het talent op het lijstje staat van de Catalaanse grootmacht is niet zo vreemd. Afgelopen seizoen bezochten scouts van Barcelona wekelijks de wedstrijden van Ajax om het spel van de middenvelder in kaart te brengen. Ook tijdens de interlands met het Nederlands elftal begin juni stond Bazoer in de schijnwerpers.

Het zorgt ervoor dat Irchandly Bazoer, broer en zaakwaarnemer van het talent, nog altijd korte lijntjes heeft met verschillende Europese topclubs. Behalve Barcelona is de naam van Bazoer recent ook nog genoemd bij AC Milan, VfL Wolfsburg en Napoli. Bazoer zelf houdt zich rustig en bijt op zijn tong, in tegenstelling tot medespelers als Anwar El Ghazi en Nemanja Gudelj (foto midden), maar zinspeelt op de achtergrond op een vertrek. De troebele relatie van het kamp-Bazoer met de clubleiding is daar eveneens een belangrijke reden voor.

Beide partijen stonden in de afgelopen maanden al een paar keer lijnrecht tegenover elkaar. Eind augustus hoopte Ajax de middenvelder in de laatste dagen van de transferperiode te slijten, maar koos Bazoer ervoor zich terug te knokken in de ploeg. Die gedachte heeft inmiddels de nodige deukjes opgelopen, aangezien de clubleiding bij monde van directeur voetbalzaken Marc Overmars in een gesprek aan het kamp Bazoer heeft laten weten dat hij in januari mag vertrekken.

Transfersom
Hoezeer een vertrek ook voor de hand ligt, de transfersom kan nog een discussiepunt worden. Ajax verlangde aanvankelijk twintig miljoen euro voor de middenvelder, die nog tot medio 2020 onder contract staat. Inmiddels zijn beide partijen met elkaar in gesprek over een realistische transfersom.

Behalve rond Bazoer, zal er in januari op de transfermarkt ook beweging komen rond Gudelj (contract tot 2020) en El Ghazi (contract tot 2019). El Ghazi kwam onlangs in botsing met Bosz en is voor een maand verbannen naar Jong Ajax, terwijl Gudelj aangaf niet langer op de bank te willen zitten. Hoewel de Servische middenvelder al tijden ondermaats presteert, is hij van mening dat Bosz beloftes niet is nagekomen. Gudelj sluit deze week eveneens aan bij Jong Ajax, waarbij op korte termijn een onderhoud zal volgen tussen de clubleiding en zijn zaakwaarnemer Vlado Lemic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.