Ajax en FC Twente akkoord over transfer van Koppers

Dico Koppers verhuist van Amsterdam naar Enschede. Ajax en Twente bevestigen hun akkoord over de transfer van de 21-jarige linksbenige verdediger.

Ajax en FC Twente akkoord over transfer van Koppers

'Vanaf het moment dat FC Twente contact op heeft genomen, heb ik er een goed gevoel over', aldus Koppers. 'Ik heb ook meteen aangegeven dat ik deze stap graag zou willen maken. Ik ben blij dat het nu zover is gekomen en ik mijn contract bij FC Twente heb getekend. Ik kijk uit naar mijn tijd in Enschede en hoop hier veel speeltijd te krijgen, dat is mijn doel voor de komende seizoenen.'

'We zijn erg blij met de komst van Koppers', vervolgt FC Twente-trainer Michel Jansen op de clubwebsite. 'Hij is een welkome aanvulling op de huidige selectie, het biedt ons meer mogelijkheden in de verdediging. Dico maakt deel uit van de selectie die morgen vertrekt voor het oefenduel tegen Aberdeen.'

Onlangs brak FC Twente de onderhandelingen over de linksback af vanwege de vraagprijs van Ajax. Maandag gingen beide clubs opnieuw in gesprek en met succes. Koppers, die in Amsterdam nog een verbintenis had tot medio 2015, tekent in Enschede een contract voor twee jaar met een optie voor nog twee seizoenen. Koppers maakte eind oktober 2011 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, maar zakte vorig seizoen in de pikorde achter Daley Blind, Nicolai Boilesen en Mitchell Dijks. De tweede helft van vorig seizoen speelde de vleugelverdediger op huurbasis bij ADO Den Haag.

FC Twente is al geruime tijd op zoek naar versterking voor de linksbackpositie. Vorig seizoen werd daar veelvuldig Robbert Schilder geposteerd, maar hij is van origine een middenvelder en voelt zich in die linie het beste thuis. Nicky Kuiper keerde na een verhuurperiode aan Panathinaikos terug in de selectie, maar hij toonde zich de afgelopen jaren nogal blessuregevoelig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen