Ajax en Dinamo Zagreb naderen akkoord over Sutalo

Reacties

De kans is groot dat Ajax binnenkort eindelijk zijn eerste topaanwinst kan verwelkomen. De club nadert na lange onderhandelingen met Dinamo Zagreb een akkoord over de transfer van Josip Sutalo.

Ajax en Dinamo Zagreb naderen akkoord over Sutalo
© Pro Shots

Sutalo kan bij Ajax zijn handtekening zetten onder een contract voor vijf seizoenen. Maar zover is het nog niet, want Dinamo Zagreb verlangt dat hij de komende twee Europese wedstrijden tegen AEK Athene speelt. Daarna vliegt Sutalo naar Amsterdam om de transfer af te ronden. Met de overstap is naar verluidt een bedrag van twintig miljoen euro vast exclusief bonussen gemoeid.

Ajax kon door de transfer van Jurriën Timber naar Arsenal achterin wel wat versterking gebruiken en oogde in de voorbereiding behoorlijk kwetsbaar. Niet voor niets luidde trainer Maurice Steijn meerdere keren de noodklok over de staat van de selectie. Op de achtergrond maakte Ajax werk van de komst van Sutalo, voor wie flink betaald wordt. Ajax troeft het eveneens geïnteresseerde Fiorentina en Olympique Marseille af.

Sutalo, die altijd een voorkeur voor Ajax had, biedt de Amsterdammers de zo gewenste kwaliteitsimpuls, die noodzakelijk is om dit seizoen mee te doen om de prijzen. De inmiddels vertrokken Dusan Tadic trok aan de bel en ook Steven Berghuis had het nodige te melden over het niveau van de selectie. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat hoopt uiteindelijk ook een akkoord te bereiken met VfB Stuttgart over de Japanner Hiroki Ito, eveneens een centrale verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.