Ajax en De Boer verscheuren contract

Reacties

Ajax en Frank de Boer hebben overeenstemming bereikt over de ontbinding van hun tot 2017 lopende contract. Dat heeft de Amsterdamse club zojuist laten weten.

Ajax en De Boer verscheuren contract

Het betekent dat De Boer zijn handen vrij heeft voor een nieuwe klus, na een periode van vijfenhalf jaar bij Ajax. Tegelijkertijd kan de club op zoek naar een opvolger van de man die vier landstitels binnenhaalde.

De Boer leidde Ajax vier keer op rij naar de landstitel tussen 2011 en 2014. Bij zijn eerste kampioenschap had hij halverwege het seizoen het roer overgenomen van Martin Jol. De Boer won behalve viermaal de hoofdprijs in de Eredivisie ook één keer de Johan Cruijff Schaal, in 2013. Tot twee keer toe had hij de kans om in een finale de KNVB-beker te winnen, maar dat ging zowel in 2011 (3-2 tegen FC Twente) als in 2014 (5-1 tegen PEC Zwolle) mis.

Trustfull
Ajax laat weten dat in navolging van De Boer ook Orlando Trustfull vertrekt. Hij was sinds afgelopen zomer actief in de technische staf van het eerste elftal. Zijn op 1 juli aflopende contract wordt niet verlengd.

Wie moet Frank de Boer opvolgen? Praat er over mee in VI Opinie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.