Ajax en De Boer stellen beslissing over toekomst uit

Reacties

Frank de Boer (45) en Ajax tillen hun officiële besprekingen over de toekomst van de trainer over de titelstrijd heen. Eind vorig jaar liet De Boer weten in maart duidelijkheid te zullen verschaffen over zijn toekomstplannen. Die termijn is nu verschoven.

Ajax en De Boer stellen beslissing over toekomst uit

Het huidige contract van de hoofdcoach loopt volgend jaar af. In die verbintenis is een afkoopsom voor belangstellende clubs opgenomen. Edwin van der Sar, directeur externe relaties en voorzitter van het technisch hart, laat weten dat op korte termijn geen gesprek over mogelijke contractverlenging plaatsvindt. 'Natuurlijk hebben we binnen het technisch hart over zijn toekomst gesproken', aldus Van der Sar. 'Ook met Frank erbij. Maar we willen dat hij zich in deze belangrijke fase van het seizoen samen met zijn spelers en zijn staf richt op de trainingen en de wedstrijden van het eerste elftal.'

Naast Van der Sar en De Boer maken ook assistent-coach Dennis Bergkamp en directeur spelersbeleid Marc Overmars deel uit van het technisch hart. Bij spelers stelt de technische leiding zich op het standpunt dat zij bij een contract dat slechts één jaar doorloopt moeten bijtekenen of vertrekken. Het meest recente voorbeeld daarvan is Nicolai Boilesen, die zijn laatste jaar in Amsterdam slijt op het trainingsveld van Jong Ajax. Bij coaches ligt dat anders. 'Ons beleid voor spelers geldt niet voor het contract van de hoofdtrainer', reageert Van der Sar.

Hoewel De Boer vorig jaar al eind februari uitsluitsel gaf over zijn aanblijven bij Ajax, neemt ook hij deze keer de tijd. 'Frank heeft gewoon nog een contract tot 2017', benadrukt zijn zaakwaarnemer Guido Albers. 'We hebben dus geen haast.' De Boer heeft meermalen aangegeven het naar zijn zin te hebben bij Ajax, maar voegde daaraan toe dat hij openstaat voor de overstap naar een buitenlandse topcompetitie. De laatste jaren toonden Liverpool, Spartak Moskou, Tottenham Hotspur en Swansea City belangstelling. Laatstgenoemde club kan opnieuw in beeld komen als Swansea aan het eind van dit seizoen besluit de optie in het contract van huidig trainer Francesco Guidolin niet te lichten.

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International of op VI Premium meer over de toekomst van Frank de Boer als trainer van Ajax.

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van de nieuwe VI klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.