Ajax dreigt Rosales te moeten missen

De kans dat Mauro Rosales er woensdag in het eerste Champions League-duel met Juventus vanaf het begin bij is, lijkt klein. De nieuwe Argentijnse rechtsbuiten van Ajax kampt met een liesblessure, die hij op de training maandag opliep.

Ajax dreigt Rosales te moeten missen

'Het is hoogst twijfelachtig of hij kan spelen', legde Ronald Koeman uit op de presconferentie. 'Morgenochtend doen we de laatste test. Het is een streep door de rekening als hij niet speelt. Rosales heeft een meerwaarde. Zeker in dit elftal dat al een aantal problemen kent.'

Die problemen zijn het missen van de ervaren spelers waarvan de Amsterdammers er toch al zo weinig hebben. Zo is Tomás Galásek zeker niet van de partij en speelt Zlatan Ibrahimovic inmiddels bij tegenstander Juventus.

Ajax zal zich dan ook aanpassen, zo liet Koeman doorschemeren. 'We zullen ons richten op de tegenstander, maar dat is niet nieuw. We hebben ons vorig jaar ook in sommige wedstrijden aangepast en in die lijn moet je denken.'

De coach van Ajax koos er toen steeds voor om een extra verdedigende middenvelder vlak voor de defensie op te stellen ten koste van een aanvaller. In dat geval maakt Anthony Obodai een goede kans te starten.

Bekijk hier al onze video's