Ajax doet overbodige Andersen over aan Grasshoppers

Reacties

Lucas Andersen vervolgt zijn carrière in de Zwitserse competitie. De aanvallende middenvelder verruilt Ajax per direct voor Grasshoppers, de nummer vier van de Super League het afgelopen seizoen.

Ajax doet overbodige Andersen over aan Grasshoppers

Het contract van Andersen liep in Amsterdam nog door tot medio 2018. De Deen werd vorig seizoen nog verhuurd aan Willem II, waar hij een uitstekende indruk maakte. Toch was er bij Ajax weinig perspectief voor de technicus. De club was dan ook bereid om mee te werken aan een vertrek van Andersen naar Grasshoppers, dat wel een transfersom betaalt.

De 21-jarige Andersen debuteerde op 8 december 2012 in het eerste elftal van Ajax, dat hem medio 2012 overnam van Aalborg BK. In totaal kwam hij tot 54 officiële optredens voor de Amsterdammers, waarin hij goed was voor vijf doelpunten. Andersen heeft bij Grasshoppers een contract voor vier seizoenen getekend.

'Hoewel Lucas nog erg jong is, beschikt hij al over veel ervaring. Hij is technisch zeer goed onderlegd en is op alle aanvallende posities inzetbaar. Hij heeft het afgelopen seizoen bij Willem II en Jong Denemarken bewezen over veel kwaliteit te beschikken', aldus Grasshoppers-directeur Manuel Huber.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.