'Ajax doet officieel bod op Braziliaan van Palmeiras'

Ajax heeft zich als eerste officieel gemeld voor Henrique Adriano Buss. De Amsterdammers hebben een concreet bod gedaan op de 21-jarige verdediger van Palmeiras, vertelde André Curry namens Traffic, het bureau dat tachtig procent van de transferrechten van de speler bezit.

'Ajax doet officieel bod op Braziliaan van Palmeiras'

'Ajax is bij ons gekomen en heeft acht miljoen euro geboden', aldus Curry in de Braziliaanse krant Gazeta Esportiva. 'Dat is de enige concrete stap om Henrique in te lijven tot nog toe die we hebben ontvangen. We gaan nu met Palmeiras aan tafel.'

Palmeiras heeft recht op twintig procent van de transfersom. De club nam de beloftevolle verdediger in januari voor een miljoen euro over Coritiba. In korte tijd speelde Henrique zich in de kijker. Zozeer zelfs dat ook Barcelona naar hem hengelt. De Catalanen zouden tien miljoen euro willen betalen.

'Zij lieten zien erg geïnteresseerd te zijn', vertelde Marcos Malaquias, de zaakwaarnemer van Henrique, na een etentje met Barcelona's technisch directeur Txiki Begiristain. 'Het is nog in de verkennende fase en we moeten wachten op het officiële bod dat ze hebben beloofd te doen.'

Henrique speelde 58 wedstrijden voor Coritiba in de Serie B, het tweede niveau in Brazilië en heeft er vijf duels op zitten voor Palmeiras op het hoogste niveau. Hij miste nog geen minuut in al die 63 duels, op één rode kaart in de negentigste minuut na.

International is Henrique nog niet. Hij zat onlangs wel in de selectie voor het duel met Venezuela, maar bondscoach Dunga zette hem niet in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen