Ajax dit seizoen ongekend productief in bekertoernooi

Ajax ontdeed zich donderdagavond in de halve finale van het bekertoernooi met een ruime zege van Go Ahead Eagles. Met de 6-0 overwinning in Deventer schroefden de Amsterdammers hun doelpuntentotaal in de strijd om de KNVB-beker op naar 27 in vijf wedstrijden.

Ajax dit seizoen ongekend productief in bekertoernooi

Daarmee is het aantal bekerdoelpunten van dit seizoen nu al het op een na hoogste in de bekerhistorie van Ajax (zie onderstaande graphic). Slechts één keer liet de club in één jaargang nóg meer treffers noteren in bekerverband: dat was in het seizoen 1960/61, toen de teller na negen duels op veertig goals uitkwam.

De 27 treffers van Ajax in het bekertoernooi kwamen op naam van twaalf verschillende Ajacieden. Van hen nam Luis Suarez er de meeste voor zijn rekening: zes. De Uruguayaanse aanvaller maakte al die treffers in de met 14-1 gewonnen uitwedstrijd tegen de amateurs van WHC op 23 december 2009.

Inclusief de wedstrijden in de Eredivisie en de Europa League staat de doelpuntenteller voor Ajax dit seizoen al op 128. Behalve de 27 bekergoals maakte de ploeg van trainer Martin Jol dit seizoen 85 doelpunten in de competitie en zestien in Europees verband. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen