Ajax breidt directie uit met Geelen en operationeel directeur

Reacties

Menno Geelen gaat per 1 november aan de slag als commercieel directeur van Ajax. De Amsterdammers gaan bovendien op zoek naar een operationeel directeur, melden zij in een persbericht.

Ajax breidt directie uit met Geelen en operationeel directeur

Zoals bekend wordt algemeen directeur Dolf Collee per 11 november opgevolgd door Edwin van der Sar (foto), die zijn nieuwe functie gaat combineren met zijn rol als voorzitter van het technisch hart. Door alle wijzigingen binnen de directie heeft Ajax besloten op zoek te gaan naar een operationeel directeur, die onder Van der Sar komt te werken.

'Van der Sar gaat zich volledig richten op zijn kerntaken bij Ajax: het voorzitten van de directie, het technisch hart en zijn rol naar buiten toe bij de vele gremia die voor Ajax en het Nederlandse voetbal van belang zijn. De nieuw aan te stellen operationeel directeur is dan ook iemand die zich vooral op enkele grote afdelingen binnen de Ajax-organisatie gaat richten', laat Leo van Wijk, president-commissaris van de raad van commissarissen van Ajax, weten.

Collee vertrekt met een goed gevoel bij Ajax. 'De commerciële portefeuille is de afgelopen jaren verder gegroeid en zorgt voor een belangrijk deel van onze inkomsten. Wij zijn blij dat het huidige hoofd commercie, Menno Geelen, vanaf komende maand commercieel directeur wordt. Hij heeft zich bewezen en de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de commerciële groei van Ajax. Aan hem de taak de ambities op het gebied van bijvoorbeeld sponsoring, kaartverkoop, marketing en merchandising voor de komende jaren te realiseren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.