Ajax boet voor hardnekkige kwaal tegen Roda JC

Ajax heeft de kans laten liggen twee punten in te lopen op PSV. De Amsterdammers gingen onderuit bij Roda JC (2-1) en zagen het gat daardoor zelfs groeien tot negen punten.

Ajax had de nederlaag aan zichzelf te wijten. De ploeg van Adrie Koster betaalde de tol voor het missen van grote kansen, een kwaal waaraan het dit seizoen wel vaker lijdt. Klaas-Jan Huntelaar slaagde er bij een 1-1 stand twee keer alleen voor Bram Castro niet in zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Uit een van de weinige mogelijkheden in de tweede helft voor de Limburgers sloeg Roda wél toe. Invaller Dieter Van Tornhout zette Thomas Vermaelen opzij, zette voor en Anouar Hadouir kopte raak.

Roda was in de 22ste minuut al op 1-0 gekomen toen Roland Lamah zich tussen vier slap ingrijpende Ajacieden, ook een terugkerende kwaal, vrijspeelde en Maarten Stekelenburg met een laag schot verschalkte.

Vooral de tweede voorsprong was gezien het spelbeeld teveel van het goede. Ajax was beter, speelde verzorgder en kreeg de betere kansen. Klaas-Jan Huntelaar, die voor rust beheerst scoorde, deed dat na de pauze niet.

Op aangeven van de sterk spelende Siem de Jong ging Huntelaar direct na rust op Castro af. De lob van Ajax' aanvoerder verdween over het doel. Huntelaars schot even later met links (opnieuw gevoelvolle assist De Jong) stopte de Belgische doelman.

De landstitel lijkt PSV nu niet meer te kunnen ontgaan. De Eindhovenaren mogen in ieder geval acht punten verspelen op het achtervolgende kwartet Ajax, SC Heerenveen, Feyenoord en NAC Breda in de resterende tien wedstrijden.