Ajax boekt dankzij transferinkomsten forse winst

Reacties

Ajax heeft maandagmiddag de halfjaarcijfers naar buiten gebracht. De Amsterdammers hebben over de eerste zes maanden van het boekjaar 2016/17 een nettowinst van 29,5 miljoen euro geboekt.

Ajax boekt dankzij transferinkomsten forse winst

Dat Ajax zonder deelname aan de zeer lucratieve Champions League toch zo'n forse winst heeft gerealiseerd, is met name terug te leiden naar de spelersverkopen. Voor 31 december 2016 werden onder meer Riechedly Bazoer (deal werd nog voor 1 januari 2017 afgerond), Jasper Cillessen en Arek Milik verkocht. In totaal haalde Ajax 45,1 miljoen binnen aan vergoedingssommen, terwijl er 8,7 miljoen werd afgeschreven op de aankoop van nieuwe spelers. Dat zorgt voor een positieve transferbalans van 36,4 miljoen euro.

De netto-omzet van Ajax is gestegen met 2,6 miljoen euro naar 54,8 miljoen, terwijl het eigen vermogen fors is gestegen tot 138,7 miljoen. Een stijging van liefst 29,8 miljoen euro. Het operationele resultaat bedraagt 2,7 miljoen euro positief.

Salarissen
De spelerssalarissen bij Ajax zijn gestegen met één miljoen euro. In totaal is de post lonen, salarissen en sociale lasten met 2,3 miljoen gestegen naar een totaal van 26,4 miljoen euro. Een groot deel van die stijging komt voort uit hogere afvloeiingskosten van personeel en de aanstelling van directieleden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.