Ajax bijt zich stuk op stug FC Timisoara

FC Timisoara heeft Ajax met succes van het scoren afgehouden. De Roemeense defensie bleek te stug voor de Amsterdamse aanvalsdrang (0-0).

Ajax bijt zich stuk op stug FC Timisoara

Op basis van de verhoudingen was een overwinning van Ajax op zijn plaats geweest. De ploeg van trainer Martin Jol, die Siem de Jong opstelde voor de geblesseerde Eyong Enoh, domineerde het duel in de Europa League.

De Amsterdammers hadden ook kansen genoeg om het verschil te maken. Maar de inzetten waren niet venijnig genoeg of ontbeerden de kracht om keeper Costel Pantilimon het nakijken te geven. Onder anderen Luis Suarez, De Jong en Darío Cvitanich vonden de Roemeense doelman op hun weg. Bovendien bleek scheidsrechter Alon Yevet niet gevoelig voor de Amsterdamse smeekbedes om een strafschop.

Het inbrengen van Marko Pantelic, Miralem Sulejmani en Dennis Rommedahl bood voor Ajax niet het antwoord op het goed georganiseerde verzet van FC Timisoara. Ondanks het Amsterdamse eenrichtingsverkeer bleven de Roemenen overeind en begonnen het Europa League-avontuur met een punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen